Choď na obsah Choď na menu
 


J. T. Geissinger

 

J. T. Geissinger

jtgeissinger-seria-vzplanuti.jpg

Slow Burn Series/Série Vzplanutí:

Burn for You (2017) – Hořím pro tebe (Red, 2021)

Melt for You (2018) – Taju pro tebe (Red, 2021)

Ache for You (2018) – Toužím po tobě (Beta-Dobrovský, 2022)

************

Hořím pro tebe J. T. Geissinger

Jackson Boudreaux alias „Netvor“ je bohatý a krásný, ale k zaměstnancům Bianky Hardwickové, majitelky restaurace v New Orleansu, se chová povýšeně. Příčí se jí už jen pomyšlení, že by pro něj ještě někdy měla vařit. Když ji však Jackson požádá, aby se ujala přípravy hostiny na jeho dobročinné akci, Bianka nemůže odmítnout, protože jí peníze pomohou uhradit účty za léčení těžce nemocné matky. A pak jí Jackson předloží další nehoráznou nabídku: „Vem si mě.“ K neobvyklému návrhu připojí obrovskou finanční částku, kterou Bianka zoufale potřebuje, a tak začne uvažovat, že mu řekne své „ANO“.

Jackson jako jediný dědic bourbonské dynastie ví, jaké o něm kolují zvěsti. Pravda je ovšem mnohem pochmurnější. Aby si zajistil dědictví, musí se oženit, a svobodomyslná přidrzlá Bianca se pro ten účel skvěle hodí. Nebo si to alespoň myslel… (Red, 2021)

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ 

Bianca dlho tvrdo pracovala v reštaurácii po svojej matke, aby vypilovala svoju ponuku, ktorej základom sa stal známy bourbon a dotiahla to konečne do fázy, keď sa o jej reštaurácii zmieňuje časopis Gourmet. Aké je však pozdvihnutie celej reštaurácie, keď sa tu jedného dňa objaví jeden z majiteľov značky a výrobca toho slávneho alkoholu, na ktorom Bianca postavila celé svoje menu. Bianca nemá čas sa so samotárskym a nespoločenským Jacksonom Boudreauxom naťahovať o tom, či zneužila ich značku. Bianca sa nemieni nechať vytočiť ani zastrašovať niekým, koho prezývajú Netvor, pravdou však je, že si ťahanice po súdoch nemôže dovoliť.

Po počiatočných nezhodách sa však ukáže, že Jackson prišiel o kuchára na svoju veľkú benefičnú akciu a zachrániť by ho mohla práve Bianca. Tá sa spočiatku bráni, ale keď sa dozvie, že matka sa potýka s ťažkou chorobou, na liečbu ktorej potrebujú peniaze, ponuku prijme. Jackson je uzavretý a predstavuje pre Biancu hlavolam. Práve skutočnosť, že sa jej k nemu poradí dostať bližšie, jej však pomaly pomáha odkrývať jeho skrytú stránku – napr. to, že sa stará o syna svojho mŕtveho kamaráta s Dawnovým syndrómom. Bianca si uvedomí, že Jackson je muž, ktorý sa vedome snaží byť horšou verziou samého seba, aby mu svet stále dookola nelámal srdce. Bude tak musieť olúpať veľa vrstiev, kým odhalí skutočné srdce chodiaceho protikladu, ktorým Jackson je.

Ani Bianca však nemá na ružiach ustlané. Snaží sa starať o svoju matku, ktorú choroba pomaly zmáha. Napriek všetkému úsiliu sa dostáva do stavu, keď potrebuje nepretržitú starostlivosť a Bianca má čo robiť, aby vykryla všetky fronty. Navyše sa jej do cesty stále pletie bývalý manžel Trace, ktorý sa ju snaží presvedčiť o tom, že sa kompletne zmenil a zneužíva na to aj jej matku, ktorá sa snaží dcéru zabezpečiť aj po vzťahovej stránke. Práve v snahe zbaviť sa jeho dotieravosti Biance pomáha Jacksonov záujem.  

Je jasné, že Jacksona to k Biance ťahá. Keď mu otec dá podmienku, podľa ktorej sa musí oženiť alebo nastúpiť do rodinnej firmy, inak príde o akýkoľvek príjem, pomôže mu situácia, do ktorej sa Bianca dostala (chýbajú jej peniaze na matkinu ďalšiu liečbu) a tak trochu zneužije situáciu. Možno je to čisté šialenstvo, ale jedinou nádejou, ako úspešne prežiť tento vzťah, sa javí postaviť ho na priateľstve. Nakoniec, ide o dohodu postavenú na presných podmienkach. Obaja však rýchlo pochopia, že to nebude také jednoduché. Do hry totiž vstupuje vzájomná príťažlivosť. Navyše Jackson sa učí znova dôverovať úprimnosti zo strany ženy. Bianca je ako otvorená kniha a nemá problém povedať mu, čo má na srdci.  

Bianca aj Jackson majú šrámy na duši a aj nepekné skúsenosti z predchádzajúcich vzťahov, v ktorých stratili kus vlastného sebavedomia. Najmä Jackson, ktorý za svoje správanie skrýva vlastnú neistotu vyplývajúcu aj s komplikovaných vzťahov v rodine, ktorú poznačila niekoľkonásobná tragédia, a o ktorej sa v rodine mlčí. Bianca veľmi rýchlo odhalí, že téma rodina je jeho boľačkou a že tu musí našľapovať veľmi opatrne. Práve rýchle zasnúbenie, ktoré Biancu s Jacksonom spojí, umožní Biance nahliadnuť do týchto chladných vzťahov, ktoré poznačilo nejedno nedorozumenie a problém v komunikácii. S ohľadom na žáner tak treba rátať s tým, že práve Biancina prítomnosť vnesie do rodiny potrebný vietor. Netreba si však myslieť, že všetko pôjde ľahko.

V knihe sa objavuje celá suita priateľov, napr. z Biancinej reštaurácie – Eeny, Pepper, Hoyt a ďalší tvoria pestrú zmes Bianciných pomocníkov, ktorí napriek všetkému podpichovaniu tvoria jednu veľkú súdržnú rodinu. Výrazne oživujúcim prvkom je tu Jacksonov majordómus Rayford. Autorka z Jacksona nerobí hrdého hrdinu, otvorene totiž priznáva svoju závislosť od otcových peňazí. Je to taký popoluškovsko-bellovský príbeh o kráske a Netvorovi, ktorý obsahuje aj isté nezrovnalosti (dajú sa však knihe odpustiť) – napr. keď Jackson príde k Biance do reštaurácie, má na sebe vyblednuté džínsy a ošúpanú motorkársku bundu, ale v kancelárii už vyťahuje zmluvu z kapsy saka – otázkou ostáva, či je to autorkina chyba, alebo otázka chybného prekladu.  

Áno, kniha obsahuje tak trochu tradičnú zápletku i dejové zvraty, ktoré nie sú neznáme z iných knižiek. Napriek tomu mi aj táto kniha potvrdila, že autorka má ľahký, zľahka ironizujúci štýl, ktorý nie je silený, ale naopak, pôsobí na mňa sviežo. Do svojich riadkov však vie prepašovať aj zložitejšie a ťažšie témy a nie všetko je tu slniečkovské – ťažká choroba, smrť, zrada, odvrhnutie rodinou. Koniec síce trochu stráca na dynamike a je jasné, že čitateľ rýchlo odhadne, kam sa bude dej uberať, ale na tom, že kniha ponúka naozaj vydarené odpočinkové čítanie, to nič nemení. Ja som bola spokojná. Na zvyšok série som rozhodne zvedavá.

-sa

heartheartheartheart

____________________

Taju pro tebe  J. T. Geissinger

Čekanka dostává tipy na svádění od vysportovaného playboye - dokud pravidla nezmění láska. Plachá, neprůbojná dívka si nechá radit od světáckého ragbisty – dokud láska nezmění pravidla hry. Nespolečenská Joellen Bixbyová má každou sobotu dostaveníčko – se svým kocourem, škopkem zmrzliny a fantaziemi o neskutečně pohledném Michaelu Maddoxovi. Tolik po něm touží, ale jak by asi tak mohla nedosažitelného generálního ředitele získat, když prakticky splývá se šedí pracoviště? Řešení je možná blíž, než myslela.

Cameron McGregor je nafoukaný potetovaný kapitán skotského rugbyového týmu. Právě se nastěhoval do bytu naproti Joellen. Cam je notorický playboy a není Joellenin typ – ani trochu ne –, ale nabídne se, že zakřiklou dívku naučí vše, co ví o podněcování touhy. Pod Camův skotský kilt už nahlédla spousta žen, ale Jo je jiná než všechny ostatní. Sama se považuje za ošklivé káčátko, ale Cam ji vidí úplně jinak: připadá mu bystrá, vtipná a nesmírně sexy. Joellen díky němu získá sebejistotu a celá rozkvete. Muž jejích snů se náhle ocitne na dosah.

Cam má smůlu. Dochází mu, že ženě svých snů pomohl do náruče jiného muže. A musí svést životní boj, aby o tuhle krásku nepřišel. (Red, 2021)

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞  

 

____________________

Toužím po tobě  J. T. Geissinger   

Tahle pohádka plná sexy zvratů je o nemajetné švadlence ze San Francisca a králi italské exkluzivní módní tvorby. Kdo na koho co ušije a jak to všechno dopadne? Majitelka butiku Kimber DiSantová má za sebou perné chvíle. Z jejího prince Krasoně se vyklube prevít, který jí dá kopačky rovnou u oltáře, a obchod lehne popelem (doslova). Kimber se ocitá v italské Florencii s macechou, učiněnou ledovou královnou, a snaží se zachránit neprosperující krejčovskou firmu svého zesnulého otce. Situaci může zhoršit už jen jedna věc: další muž v jejím životě. S nabídkou na odkoupení otcovy firmy přijde arogantní italský módní magnát, bohatý a sexy jako hrom. Vzájemná přitažlivost přesahuje všechny meze, ale Kimber se nehodlá znovu spálit.

Matteovi Morettimu ženy neříkají ne – a už vůbec ne tak vehementně a vztekle, jak to umí Kimber. Zatímco mezi nimi jiskří žár, Matteo pro tuhle senzační Američanku přichystá záludný plán. Co má v úmyslu? Dobývat ji krok za krokem vášnivými polibky.

Kimber si říká, že je to všechno jenom hra. Jejímu zlomenému srdci jistě nehrozí nebezpečí, Matteovy doteky ji nepřimějí roztančit se radostí. Ale i nejzarputilejším nepřátelům se může stát, že se fantazie v životě promění ve skutečnou romantiku. (Beta-Dobrovský, 2022)

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ 

 

 

_____________________________________________________________________

beautifully-cruel.jpg

Beautifully Cruel Duet:

Beautifully Cruel (2020) – Nádherně krutý (Red, 2024)

Cruel Paradise (2020) – Krutý ráj (Red, 2024)

____________________________________________

Nádherně krutý J. T. Geissinger

Byl pro mě cizí. Neznala jsem jeho jméno a nevěděla odkud pochází. Téměř rok navštěvoval naše bistro, kde jsem jako studentka práv pracovala na částečný úvazek, abych dokázala platit účty. Dobře jsem si uvědomovala přítomnost tajemného muže v dokonale padnoucím obleku, který přicházel a pokaždé usedl ke stolu v mé sekci. Vždycky si jenom objednal kávu, ale jinak na mě nepromluvil, pouze mě mlčky a upřeně sledoval. Proč na mě tak vytrvale zíral? Co mu bránilo mě oslovit? Vypadal, jako by sváděl nějaký vnitřní boj, jako by měl skutečně vážný důvod, proč se mnou nemůže komunikovat. Působil jako temný a nebezpečný tvor. Až na to, že jsem se v jeho přítomnosti bůhvíproč cítila v bezpečí. Jedné deštivé noci se ale rozhodl. Té deštivé noci se rozloučil a řekl, že se už nikdy neuvidíme. A té samé deštivé noci mě někdo v uličce za bistrem brutálně napadl. Teď už vím, že pocit bezpečí může být pouhou iluzí. A že ne každý zachránce je hrdina. (Red, 2024)

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Liam Black takmer rok navštevuje bistro, v ktorom pracuje Tru/Truvy. Tru sa snaží pokračovať v živote v Bostone, kam sa presťahovala kvôli svojmu priateľovi, ktorý ju však podviedol. Pokúša sa doštudovať práva a dať zadosť sľubu, ktorý si dala. Ten pramení v jej rodinnej minulosti. Je jediná, od koho sa Liam nechá obslúžiť a s kým prejaví aspoň akú-takú snahu o interakciu. Tru sa po tom dlhom čase rozhodne pána Záhadného osloviť a spustí tak udalosti, o ktorých ani netušila. Hoci sa Liam od nej snaží držať bokom a každá návšteva bistra, len preto, aby ju zahliadol, má byť tá posledná, jeho pevná vôľa, na ktorej si zakladá, vo vzťahu k Tru akosi nefunguje.

Liam sa napriek príťažlivosti pokúša neprepadnúť čaru, ktorým naňho Tru pôsobí. Nedarí sa mu to však. A hoci odmieta upadnúť do vzťahu práve s ňou, všetky jeho kroky smerujú k opaku. Zlomom sa stáva jeden večer, keď Tru prepadnú v uličke za bistrom. V Liamovi sa spustí čosi, čo už nevie zastaviť. Jeho ochraniteľský komplex voči Tru sa pýta o slovo. A tak vymyslí plán. Keďže ju nemôže k sebe pripútať, skúsi jej ponúknuť dohodu – strávia spolu jeden mesiac, ktorý by mal skončiť rozchodom bez záväzkov, pretože city sú niečo, čo si Liam nezvykne dopriať. Jedna vec je však plán a druhá ako neupadnúť do siete, ktorá sa okolo hlavných hrdinov začína zamotávať.

Tru netuší, kto vlastne je Liam Black. Isté však je, že je nebezpečný. Prečo sa voči nemu všetci správajú obozretne, prečo sa ho boja? Nikto sa jej neodváži povedať o mužovi, čo sa jej dostáva pod kožu, pravdu. Odhaliť ju je pre Tru výzvou, najmä preto, že Liam si okolo seba vytvoril dobrý ochranný štít. Ale ani Tru nie je pre Liama jednoduchým orieškom. Sama totiž bojuje s vlastnou morálnou dilemou aj otázkou vlastnej ceny. Nechce, aby Liam rozhodoval za ňu, aj keď je na to vo vzťahu k iným zvyknutý. Dvadsaťosem dní, na ktoré nakoniec zvolí, uplynú v akejsi bubline. Odhalia však veľa z ich minulosti, pretože obaja poznali stratu. V Tru sa bije dilema, ako vnímať Liama: je to zločinec alebo dobrý človek? Čo bude až ich dohoda skončí? Ako sa dokáže vrátiť do svojho sveta? Je to nakoniec Liam, ktorý si s konečnou platnosťou prizná, že je pre Tru nebezpečenstvom. A je to on, kto bude musieť dospieť k rozhodnutiu, ako pred sebou Tru ochrániť.

Autorke sa podarilo vytvoriť sympatické postavy, hoci by čitateľ mohol voči niektorým ich vlastnostiam mať isté výhrady. Hoci sa Tru definuje ako introvert, pravdou je, že u nej viac vystupujú do popredia iné charakterové vlastnosti – tvrdohlavosť, vzpurnosť, vznetlivosť, často z nej hovorí adrenalín... a niekedy aj hormóny smiley. Pri jej interakcii s Liamom čitateľ len ťažko verí, že by sa takto správal ktosi utiahnutý do seba. Je to však jedna stránka jej osobnosti, ktorou si autorka nahráva na udržanie toho správneho napätia vo vzťahu k Liamovi. Liam je prototyp „zlého chlapca“ – v tomto prípade muža, pretože tu autorka vsádza na age gap, je však fajn, že hoci to niekoľkokrát v príbehu zaznie, v tomto smere príliš netlačí na pílu. Na druhej strane má všetko, čo spájate s predstavou „skutočného samca“, tvrdého, tajomného, s dokonalým telom, potetovaného, sexuálne výkonného... (Kniha sa nakoniec radí medzi tie, v ktorej sa objavuje aj erotika. Práve na tomto pnutí medzi Tru a Liamom je vystavané ich vzájomná príťažlivosť.) Na druhej strane ochraniteľského a starostlivého, hoci stojaceho na druhej strane zákona. Aj vo vzťahu k postavám sa tak vytvára klišé, ktoré skúsený čitateľ rýchlo odhalí a je jasné, že je to čosi, s čím sa už určite stretol v množstve iných podobne ladených kníh.

Autorka píše s ľahkosťou. Príbeh má svoje zaujímavé momenty, najmä čo sa týka odkrývania skutočnej podstaty oboch hlavných hrdinov, ale aj ich minulosti. Stret Tru s Liamom je vždy podaný s istými stopami zveličovania, ale je hravý a trefný. Má tendenciu čitateľa udržať. Pravdou však je, že táto charakteristika je pre ich vzťah typická, kým nebývajú pod jednou strechou. Akonáhle ich cesty autorka spojí, príbeh upadá do akejsi klišéovitosti a do pocitu, že sa tu čosi deje len preto, aby sa dialo. Našťastie tento pocit nevalcuje celý dej a vyvažuje ho všetko, čo sa deje v okolí hlavných hrdinov, pričom prínosom sú aj vedľajšie postavy – kolegyňa Carla, kolega Diego, spolubývajúca Ellie. Sú to najmä strety Tru s kamarátkou Ellie, s Liamovou pravou rukou Declanom, ale aj nepodarené Diegove pokusy zlikvidovať Liama. To všetko vytvára kulisy na to, aby sa dej posúval dopredu a nenudil.  

Svojou štruktúrou a zrejme aj samotným dejom kniha neprináša nič nové, ale autorka tu vyskladala dej, ktorý má svoju príťažlivosť, ak mu odpustíte istú pritiahnutosť za vlasy na jeho konci. Je však otázne ako inak mohla autorka vyriešiť budúcnosť oboch postáv tak, aby uspokojila všetkých okolo. Áno, tento príbeh je zidealizovaný a naivný, typicky ženský, ale je to koncept, ktorý v tomto ženskom fikčnom prevedení funguje. V konečnom dôsledku sa autorke podarilo vyskladať vydarené oddychové čítanie. A myslím, že objavenie sa Liamovho dvojčaťa navnadí na pokračovanie tejto duológie.

-sa

heartheartheartheart

__________________________

Krutý ráj J. T. Geissinger

Antihrdina (podstatné jméno): 1) mocný a charismatický člověk, který postrádá morální charakter 2) velkolepý bastard 3) Killian Black. Neznáte mě. Myslíte si, že ano, ale mýlíte se. Jediné, co znáte, je moje jméno, ale i to je lež. Jsem král Bostonu, pán zločinců, vládce říše podsvětí. Nebo nejsem? Jisté je jenom jedno: pracuju sám.
Dokud se mi do cesty nepostaví malá drzá zlodějka, která celé mé království spálí na popel.
Dvě křivdy nevykonají dobro, a to samé platí i o dvou ničemech. Zvlášť když je to dcera mého nejhoršího nepřítele.
Přivlastnit si ji by rozpoutalo válku.
Udržet si ji by byla sebevražda.
Prohlásit ji za svou by porušilo všechny kodexy cti a odporovalo by to zdravému rozumu.
Ale na druhou stranu, koho baví dodržovat pravidla? 
(Red, 2024)

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________

www.jtgeissinger.com