Choď na obsah Choď na menu
 


Scarlett Scott

 

League of Dukes Scarlett Scott

league-of-dukes.png

league-of-dukes2.jpg

« « «

1. Nobody's Duke - Vojvoda bez mena (Ikar, 2020)

2. Heartless Duke - Vojvoda bez srdca (Ikar, 2020)

3. Dangerous Duke - Nebezpečný vojvoda (Ikar, 2022)

4. Shameless Duke - Hanebný vojvoda (Ikar, 2022)

5. Scandalous Duke - Škandalózny vojvoda (Ikar, 2023)

6. Fearless Duke - Nebojácny vojvoda (Ikar, 2023)

« « « « « « «

Vojvoda bez mena Scarlett Scott

Vdova s tajomstvami
Are, vojvodkyni z Burghly, muži v službách írskych vzbúrencov na politickú objednávku zabili manžela a hrozia smrťou aj jej. Koruna jej pridelí osobného strážcu. Je ním Clayton Ludlow, nemanželský syn vojvodu a prvý muž, ktorého vo svojom živote milovala. Osem rokov po tom, čo ju pripravil o nevinnosť a vzápätí bezcitne opustil, sa vrátil do Arinho salóna aj života. Teraz je však staršia, múdrejšia a silnejšia. Rozhodne sa, že mu odolá a prinúti ho zaplatiť za minulosť.

Muž so zlomeným srdcom
Ara je jediná žena, ktorú Clayton kedy miloval, a ktorú teraz nenávidí. Kedysi ho kruto zradila a nechala so zjazvenou tvárou a zatrpknutým srdcom. V novom živote bez lásky si získal meno ako jeden z najobávanejších agentov Koruny. Túži čo najrýchlejšie dokončiť svoju úlohu a potom na Aru navždy zabudnúť. Nebude to však také ľahké, ako si predstavuje. Najavo vychádzajú tajomstvá a Ara sa ocitne v ohrození. Napokon sa znovu ocitne v jeho náručí, kam patrí, a Clayton zvedie najväčší boj svojho života, aby mu z neho už nikdy nevykĺzla. (Ikar, 2020)

« « «

Keď britského tajomníka pre Írsko Burghlyho zavraždia feniáni, Leo, vojvoda z Carlislu, veliteľ tajnej služby Zvláštna liga, kde pôsobí aj jeho nevlastný brat Clayton, zadá jasnú úlohu. Pretože cieľom ďalšieho atentátu môže byť Burghlyho manželka Araminta, potrebuje ochranu úradu, ochranu agenta. Tým agentom musí byť najlepší – Clayton Ludlow.

Ludlow sa úlohe bráni, ale vyvliecť sa z nej nemôže. Problémom je fakt, že Clay a Ara pred ôsmimi rokmi prežili románik s nešťastným koncom. Ich prítomnosť v jednom dome oživuje spomienky a nezabudnutú túžbu. Situácia núti Claytona potlačiť starú krivdu, riadiť sa rozumom, nie srdcom, ale nedokáže potlačiť hnev. Ara si užíva pocit moci vyplývajúci zo spoločenského postavenia vojvodkyne a pokúša sa Ludlowa ponížiť tým, že v ňom vidí iba sluhu. Obaja sú zatrpknutí a vylievajú si to na sebe navzájom.

Autorka sa vracia medzi kapitolami do minulosti a podáva príbeh zrodu a priebehu krátkej lásky medzi mladou Arou a Clayom. Ara od prvého momentu túžila byť ženou očarujúceho neznámeho, ktorého stretla na rodinných pozemkoch a venovala mu tajné schôdzky. Arina láska bola pred ôsmimi rokmi naivná a neostala bez následkov. Následne ju Clay opustil bez jediného slova, jeho zmiznutie v nej vyvolávalo pochybnosti o úprimnosti jeho citov. Nedorozumenia živí aj dávna nevraživosť ich otcov. Kvôli žene, ako ináč. Osud potom spečatil zásah nespokojného Arinho otca. To všetko si ale musia po rokoch Ara a Clay ešte len vysvetliť.

Claya postupne zrádza jeho presvedčenie, že Ara si nezaslúži jeho súcit. Navyše sa v ňom prebúdza náklonnosť k jej synovi, ktorý sa naňho príliš nápadne podobá. Čas pod tou istou strechou nevyhnutne vedie hrdinov k vzájomným stretom. K hádkam o tom, čo Clay smie v Arinom dome robiť a čo nie, do ktorej miestnosti má povolený prístup, atď. Clay samozrejme ignoruje obmedzenia. Neustále sa zatrpknuto zaoberá svojím pankhartským pôvodom, že nebol pre Aru dosť dobrý, naletel falošnej nádeji, že ich láska prekoná všetky rozdiely a Ara bude dosť silná a ochotná postaviť sa predsudkom. Považuje Aru za vypočítavú a sebeckú. Vybrala si pohodlný, spokojný život, zatiaľ čo on sa snažil zabudnúť mimo Anglicka bez vedomia, že má dieťa. Práca pre Zvláštnu ligu dala jeho životu nový zmysel.

Ara podlieha výbuchom hnevu. Počas čítania ma to nútilo uvažovať, prečo ju autorka takto degraduje. Vrcholom bola scéna, keď skočí Clayovi na chrbát ako divá mačka. Clayton ju označil za „tvrdohlavú ako koza“ a ja dodávam, že tá koza tak akosi Aru ako hrdinku charakterizuje. Nevyvolávala vo mne sympatie.

Clay a Ara skúšajú potlačiť vzájomnú príťažlivosť, ale nevyhnutne končia vo svojom náručí. Uľahčuje im to odchod na vidiek, kam po útoku na Aru kvôli bezpečiu svojich klientov Ludlow presúva. Ich vzťah na mňa nezapôsobil, bol plný krajností od totálnej naivnosti k dokazovaniu, kto má navrch za každú cenu. Opäť sa stávajú milencami a nutno povedať, že autorka si na milostných scénach dala záležať tak detailne, že by sa kniha mala radiť k erotickým románom. To všetko je v poriadku, keby ho ponúkla v trochu inom obale. Jednoduchosť celého konceptu akéhosi pokračovania prerušeného milostného pomeru nemusela byť na škodu. Keby... Postavy, ktorým sa nedá „sadnúť na lep“, neustále sa opakujúce motívy, témy rozhovorov či častá nadávka „doriti“. Kniha pre mňa bola boj, čo z nej spravilo zotrvačné čítanie.

Záchranným kolesom v prvku napätia asi malo byť Carlislove oznámenie, že rebelov zatkli v Dubline, a tak je hrozba pre Aru zažehnaná. Ale prehliadaný člen sprisahania sa ešte neprihlásil k poslednému činu a jeho zásah do deja vyrieši aj Clayove otcovské starosti. Aby bolo všetko pekne uzavreté, za služby Korune si Ludlow odnesie titul vikomta.  

Napísať, že kniha nebola sklamanie, by bol prehrešok voči môjmu osobnému čitateľskému vkusu a snáď nie je mierkou série League of Dukes. Kladiem si však otázku, či sa to chcem dozvedieť.

si-

« « « « « « «

Vojvoda bez srdca Scarlett Scott

Vojvoda bez srdca
Leo, vojvoda z Carlislu, je vodca tajnej skupiny ministerstva vnútra, ktorej úlohou je zachovať mier v období vážnych bezpečnostných hrozieb a spoločenských nepokojov. Cez deň zúrivo prenasleduje anarchistov a vrahov, zatiaľ čo v noci vládne najtemnejším a najhriešnejším dušiam Londýna. Vo svojej poslednej zajatkyni však čoskoro spozná seberovného súpera.

Vášnivá rebelka
Bridget O'Malleyová je členkou tajnej organizácie, ktorej cieľom je dosiahnuť nezávislosť Írska. Cez deň je slušnou mladou ženou so skromnými prostriedkami a na živobytie si zarába poctivou prácou. V noci sa však vydáva do takého zradného a nebezpečného sveta, že dokonca aj jej život sa ocitne v ohrození.

Vojvoda a vášnivá rebelka sa stretnú v neľútostnom súboji vôlí a nečakane v nich vzbĺkne vášeň. Nebezpečenstvo striehne za každým rohom a obaja stoja pred najťažšou voľbou svojho života. Zničia sa navzájom? Alebo je ich láska dosť silná a zachráni ich? (Ikar, 2020)

« « «

« « « « « « «

Nebezpečný vojvoda Scarlett Scott

On je nebezpečný a bezohľadný
Agenta britskej koruny Griffina, vojvodu zo Strathmoru, dočasne postavili mimo služby. Je podozrivý zo zločinov, ktoré nespáchal. Hoci sa zúfalo snaží očistiť svoje meno, napokon aj tak skončí v domácom väzení, kde nájde prekvapivé rozptýlenie.

Ona je sestra jeho úhlavného nepriateľa
Lady Violet Westová sa chystá vydať za najnudnejšieho muža v Anglicku. Jedného dňa jej však doslova spadne do lona bezočivý vojvoda zo Strathmoru. Naruší jednotvárnosť jej všedných dní a prebudí v nej túžbu po dobrodružstve. Violetin brat je presvedčený, že Griffin je vinný, no ona tomu odmieta uveriť.

Láska neprichádza do úvahy
Griffin nechce, aby sa Violet miešala do sporu, ale tá má svoju hlavu. Medzi vojvodom so zlou povesťou a odhodlanou dámou tak vznikne tajné spojenectvo. Snaha odhaliť pravdu sa mieša s nebezpečenstvom, no väčšou hrozbou je možnosť, že sa do seba zaľúbia. 
(Ikar, 2022)

« « « « « « «

Hanebný vojvoda Scarlett Scott

On je hrdý a povýšenecký
Lucienovi, vojvodovi z Ardenu, hrozí pohroma. Môže stratiť všetko, na čom ako vodca Zvláštnej ligy tak tvrdo pracoval. Ministerstvo vnútra ho ponechá vo funkcii pod jedinou podmienkou – musí spolupracovať s Pinkertonovým agentom. To však vojvoda nemá v úmysle a rozhodne sa poslať votrelca späť k americkým brehom
. No jeho dokonalý plán, ako sa zbaviť neželaného partnera, narazí na malý problém...

Ona sa nedá nikým zastaviť
Hazel Montgomery už roky pôsobí v Pinkertonovej detektívnej agentúre a vždy vyžadovala, aby medzi ňou a jej mužskými kolegami nerobili žiadne rozdiely. Zoznam jej úspešne vyriešených prípadov je dlhý ako rieka Mississippi, preto nemieni dovoliť, aby sa k nej nový kolega správal blahosklonne. Ak namyslený vojvoda z Ardenu nestojí o jej pomoc, môže sa vrátiť do okázalého salóna, kam aj patrí.

Konflikt je nevyhnutný
Lucien a Hazel by na sebe nenechali suchú nitku, ale keď Londýn zasiahne nová vlna bombových útokov, musia spolupracovať. Len tak sa im podarí postaviť pred súd nebezpečnú skupinu feniánov. No čím viac času spolu trávia, tým silnejšie jeden druhého priťahujú.
Lucien, prenasledovaný spomienkami na rodinnú tragédiu, kedysi prisahal, že sa už nikdy nezamiluje. Hazel sa zase v živote riadi jediným pravidlom: nikomu never.
Odmeraný vojvoda a odvážna Američanka sa však čoskoro ocitnú v boji o to najdôležitejšie – o srdce toho druhého. 
(Ikar, 2022)

« « « « « « «

Škandalózny vojvoda Scarlett Scott

Srdce vie pravdu

On túži dosiahnuť spravodlivosť

Felix Markham, vojvoda z Winchelsea, po smrti milovanej ženy zasvätil život práci v štátnych službách a výchove dcéry. Ničivý bombový útok na železnicu v Londýne spôsobí chaos a Markham je odhodlaný akýmikoľvek prostriedkami vylákať líšku z nory a dostať tak vinníkov do rúk spr
avodlivosti.

Ona sa zapletie do siete podvodov

Johanna McKennová utiekla pred despotickým otcom. Predstiera francúzsky prízvuk, prijme umelecké meno a ako Rose Beaumontová sa stane miláčikom newyorskej scény. Minulosť však zaklope na dvere v podobe jej brata, ktorý vtiahne Johannu do nebezpečnej siete podvodov. Ocitne sa v pasci, až kým nedostane ponuku, ktorá sa neodmieta, od najslávnejšieho londýnskeho divadla.

Kto je skutočný vinník?

Felixov plán je jasný: priviesť chýrnu Rose z New Yorku do Londýna, urobiť z nej svoju milenku a získať od nej potrebné informácie. V Johanninej spoločnosti si však čoraz viac uvedomuje, že prvé zdanie klame a jej záujem oňho môže byť úprimný. Keď sa Felix napokon dozvie pravdu, nebude už prineskoro na záchranu mesta aj tajomnej dámy, ktorá mu ukradla srdce? 
(Ikar, 2023)

« « « « « « «

Nebojácny vojvoda Scarlett Scott

Ona je odvážna a temperamentná.

Slečna Isabella Hilgrovová je hrdá majiteľka školy pre pisárky a na schopnosti svojich zamestnankýň nedá dopustiť. Keď vojvoda z Westmorlandu v priebehu troch dní vyhodí už tretiu pisárku, ktorú mu poslala, je to pre ňu priveľa. Veď ona tomu nafúkanému tyranovi povie svoje!

On sa nedá nikým zastraš


Benedict Manning, vojvoda z Westmorlandu, prežíva najhoršie týždne svojho života. Na London Bridge vybuchla bomba, Zvláštna liga sa rozpadá a jemu sa nedarí nájsť sekretárku, ktorá by sa už po prvej výčitke nerozplakala. Keď nahnevaná a puntičkárska slečna Hilgrovová príde k jeho dverám a nazve ho všetkým možným, len nie džentlmenom, neodolá túžbe pohrať sa s ňou.

Iba spolu majú šancu prežiť

Snaha dať tomu druhému príučku rýchlo prerastie v niečo viac. Vo vzduchu však visí nebezpečenstvo a zádumčivý vojvoda a zaprisahaná stará dievka sa čoskoro stanú terčmi najsmrteľnejšej hrozby, akú kedy Londýn zažil... 
(Ikar, 2023)

____________________________________________________________

► scarlettscottauthor.com